Referenssit

Mäntyselän jätevedenpuhdistamo

Toimimme pääurakoitsijana Kuusamon Energia- ja vesiosuuskunnan uuden jätevedenpuhdistamon rakennustyömaalla. Urakka alkoi 29.4.2020 ja kohde luovutettiin tilaajalle 2.12.2021, kaksi viikkoa ennen urakka-aikataulun mukaista luovutusta. Video on kooste kuvista, jotka ovat rakentamisen eri vaiheista, alkaen työmaa-alueeseen tutustumisesta, päättyen luovutuspäivään.

Kalatalo

Kuusamon kalanjalostus otti harppauksen eteenpäin, kun Revontulentielle valmistui kalanjalostukseen uudet tuotantotilat. Uudesta kalatalosta löytyy tuotantotilojen lisäksi tunnelmallinen myymälä-kahvila ja kabinettitilat.

Myllykosken riippusilta

Myllykosken riippusilta uusittiin kesän 2022 aikana. Kuvamateriaalia projektista löytyy Tunturirakennuksen somekanavista.

Oma asuntotuotanto

Laadukkaissa asuntotuotantokohteissamme asiakkaat ovat alusta asti mukana tilojen ja pintojen suunnittelussa. Kuvassa As. Oy Kuusamon Toranginhuipun yksilöllisiä keittiöratkaisuja.

Vapaa-ajan asunnot

Rukan upeisiin maisemiin olemme rakentaneet useita korkeatasoisia vapaa-ajan asuntoja. Kuvan uuni on muurattu Kuusamon Laajusvaaran luonnonkivestä. 

Tehostetun palveluasumisen yksikkö

Kuusamon Terveyskeskuksen viereen Kuusamojärven kauniille rannalle valmistuu vuoden 2014 loppuun mennessä tehostetun palveluasumisen yksikkö. 

Perinnehirsirakentaminen

Ensimmäisiä suuria perinnehirsikohteitamme oli Siikaluoma Ollille entisöity, 1800-luvulla salvettu talo Kuusamon Kantokylässä. Pirttiin muurattiin massiivinen uuni. Vanha pirtti on kalustettu perinteitä noudattaen. 

JK Juusto Kaira Oy

Olemme olleet rakentamassa Kuusamolaisen juuston tuottajan, JK Juusto Kaira Oy:n tuotantotiloja useaan otteeseen. Kuvassa on rakenteilla juustojen palapakkaamo.

Vanttajajoen silta

Ronkaisenniementiellä sijaitseva Vanttajajoen vanha, puurakenteinen silta purettiin ja tilalle rakennettiin uusi betoni- ja teräsrunkoinen, puukannellinen silta. Silta avattiin liikenteelle 13.5.2020. 

Hirsisaunat

Toteutamme myös pienempiä rakennuskohteita, kuten kuvan rantasauna. Meiltä löydät ammattitaitoiset tekijät hirsirakentamiseen.

Kiinteistö Oy Kuusamon Revontulenmutka

Torankiin valmistui keväällä 2020 halli- ja terminaaliliiketila kiinteistö. Kiinteistössä on yksi läpiajettava terminaaliliiketila sekä kolme läpiajettavaa, korkeaa konehallia. 

Perinnehirsikohde - Timisjärven kartano

Posiolle valmistunut Anu ja Topi Pentikäiselle Timisjärven kartano on suurimpia Tunturirakennuksen toteuttamia perinnehirsikohteita. 

Rakennusten hirsikehikot ovat peräisin 1800-luvulta. Rakennuksessa yhdistyvät modernit materiaalit vanhaan ja sisustuksen kruunaa Anu Pentikäisen taideteokset, joihin kuuluu mm. pirtin pöydän päällä oleva keramiikkavalaisin. 

Pirtin uuni on toteutettu 1800-luvun perinteitä noudattaen. 

Kartanon piha on rakennettu vastaamaan Timisjärven vanhan kartanon pihaa. 

Timisjärven kartanosta löytyy kuvia Facebook-sivuiltamme:

Timisjärven kartano